Om träning

 

Träningen där du har kul samtidigt som du tar hand om din kropp.

Det är inte alltid man vill gå till ett gym med maskiner och gruppträningar av olika anledningar, vilket leder till att träningen inte blir av.  Man kan kanske inte har kunskapen för att träna själv så man känner sig osäker som också kan göra att träningen blir lidande.

  Måste man träna?

Allt prat om hälsa hit och dit gör en förvirrad och till slut har man ingen lust eller ork att bry sig. Måste en helt vanlig motionär känna till olika värden för utveckling av sin träning eller tränar man verkligen den bästa metoden? Dessa frågor är det som dyker upp i dagens läge när man börjar prata träning. Med hjälp av media så ställs man inför många val innan man ens börjar träna.

Nu börjar det dessutom pratas om personliga tränare som ska göra mirakel med det ena eller det andra.  Men behöver man verkligen en personlig tränare egentligen?  Mitt svar på den frågan är, vill man slippa plugga och lära sig de grundläggande kunskaperna om träning så är en PT precis det du ska skaffa dig. Dock inte alla lägen för att vissa PT kan göra det ännu mera förvirrande med all kunskap de har och gärna använder det som ett bevis på att de kan så mycket. En personlig tränares huvudsakliga uppgift är att motivera och ge träning som ej skadar samt förebygga skador enligt mig.

Din personliga tränare är just din egna tränare och det ska du stryka under. Det är du som bestämmer dina mål hur du vill träna och vad du ska äta. Däremot när det gäller kost och träning så bygger resultatet nästan helt och hållet på bra kost och rätt typ av träning. Därav kan inte alltid alla dina önskemål vara att rekommendera mot dina krav på det resultat som du önskar. Detta måste gå hand i hand. Men är du helt ok med att resultatet dröjer eller uteblir och att du bara ute efter att röra på dig och ha kul så borde din Pt acceptera det. Dock vid kraftig övervikt är det inte alltid möjligt att träna vissa metoder, likaså vid olika skador.

Vid en skada är det en sjukgymnast som ni bör kontakta i första hand och få träningsrekommendationer som ni sedan kan dela med er till en pt som ska pusha er. För att rehab träna med en skada är inte alltid det roligaste och lättaste men nog så viktigt för din framtida hälsa.  Har man svårt med den träningen då är en PT värd varenda krona.

Varför anlita mig?

Min egenskap att få folk att träna är den största anledningen, att jag har en lång erfarenhet inom träning med en framgångsrik karriär internationellt gör det bara tryggare. Jag driver redan en egen Taekwon-do klubb som jag har tränat upp till en av Sveriges framgångsrikaste på inom loppet av 3 år. Detta plus att jag har gjort en pt-utbildning gör mig till din bästa träningskompis.  Jag snackar mindre i siffror, mer i verkliga resultat.  För mig är det först och främst utanför det traditionella gymmet som gäller. Jag har en lokal utrustad för all typ av träning utan gym-maskiner där vi fokusera oss på funktionell träning med hjälp av olika fria vikter samt din kropp som vikt.  Mina ambitioner är att göra träningen rolig för dig eller en grupp. Jag vet själv hur viktigt det är att träningen är rolig när man ska komma igång.  Jag garanterar resultat som vi kan läsa av med hjälp av pulsmätare eller olika former av konditionstester. För viktminskning använder vi oss av det traditionella vågen och måttband.

Som erfaren kampsportare kan träningen basera sig på metoder taget från just den kulturen. Däremot är vissa metoder förnyade och förbättrade av hälsomässiga skäl men det betyder inte att det blir lättare. Träningen behöver dock inte alls hållas inom kampsport, jag har kunskapen inom de mesta områden. Glöm inte att det är du som bestämmer och jag lyder och ger råd.

Träning ska vara roligt för ett lyckat resultat. 

Mår du bra mår kroppen bra, mår kroppen bra mår du bra.

 Glöm inte det!

Kost

När det gäller kost så är det inte alltid media man ska lyssna på vilket har gjort det svårt för oss som vill ge de verkliga råden när man hela tiden blir ifrågasatt p.g.a. något man har läst eller hört.  Jag kommer ge er en broschyr om kosten som du själv väljer om du vill följa eller inte, men resultatet bygger på om din kost är rätt oavsett din egna verkliga vilja.  Självklart kan jag ge er råd och tips om detta men vill ni ha en ingående kostrådgivning finns det dietister med värdefull erfarenhet inom detta område som jag rekommenderar istället.

 

Annonser